Flettebrød er både pent å se på og godt å spise. Lag dette deilig hjemmelagde brødet til suppen du kanskje har tenkt å server til lunsj i dag. Smakfullt og deilig. Ønsker du ikke flette det, legg det i vanlige brødformer eller form til deilige rundstykker.
2 stk
5 dl vann
3 dl kesam eller kefir
1 pk fersk gjær
8 dl hvetemel
1 ss honning
9 dl grovbakst mel
1 ts salt
Varm vann, kesam eller kefir og honning til 37 grader og rør ut gjæren.
Tilsett mel og salt.
Elt deigen til den blir glatt og smidig enten for hånd eller i en kjøkkenmaskin på laveste hastighet, ca 20 minutter.
Dekk bollen til med plast og la deigen heve ca. 1 time.
Del deigen i to.
Del så deigene i tre like lange og tykke pølser. Gjør det med begge emnene.
Knyt endene sammen på toppen og flett dem sammen til en flette.
Etterheves under et klede i ca. 45 minutter.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Avkjøles på rist.