Det finnes knapt noen andre kaker eller matretter det finnes så mange oppskrifter på som vafler. Vaflene stammer fra Holland, og kom til Norge først på 1700 tallet. Ferske vafler med syltetøy og rømme er vel noe av det beste som fins mener mange. Men det finnes en rekke måter å spise vafler på. Mange vil ha brunost, rømme, syltetøy, smør, pølse eller sukker. Kanskje du ønsker noe helt annet?
Sønnen min elsker vafler med pisket krem, så denne gangen ble det vafler med krem og syltetøy etter at han kom hjem fra treningstur.
Kanskje du også frister til å lage noen deilige vafler og servere til ettermiddagskaffen i ettermiddag? Denne oppskriften smaker nydelig og likes av store og små,
8 -10 plater.
2 egg
1 dl sukker
3 dl hel eller lettmelk
1 dl vann
350 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
½ ts natron
½ dl kefir
½ ts kardemomme
125 g smeltet smør
Visp egg og sukker lett.
Bland inn vekselvis det tørre, vann, melk, fløte og smeltet smør.
De ½ dl med skummet kulturmelk, blander du med natron.
La natron bruse ferdig i skummet kulturmelk før den tilsettes. Ikke rør mye etter natron er tilsatt, da blir vaflene seige! La røren svelle litt før steking.
Stekes i vaffeljern og serveres straks.