Dette er en deilig kake som er bakt i randform. Lurer du på hvorfor det ikke er så mye bakepulver i denne kaken, skyldes det at ofte har kaker bakt i randform lett for å koke over. Og da er det bedre å holde igjen litt på bakepulveret. Pynt med rips om du har for det er et perfekt følge til denne frodige sjokoladekaken. Har du lyst på glasur er det bare å smelte litt sjokolade og delfiafett på lav varme og bre det utover. Her er alt opp til deg.
10 stk.
3 egg
2 dl sukker
1 dl hvetemel siktet
1/2 – 3/4 ts bakepulver
½ dl kakaopulver
2 ts vaniljesukker
¼ ts salt
3 dl kesam
revet skall av 1 appelsin, kan utelates
50 g valnøtter, kan utelates
PYNT:
100 g kokesjokolade
2 ts delfiafett evt 1/4 dl kaffe
Visp egg og sukker til eggedosis.
Bland sammen de tørre ingrediensene og vend dem inn i eggedosisen sammen med kesam, revet appelsinskall og hakkede nøtter.
Hell røren i en godt smurt randform, eller en rund 24 cm i diameter, om du ikke har randform.
Stek i ovn på nederste rille ved 200 grader i ca. 25 minutter, eller til kaken er stekt.
Bruk en kakenål og sjekk om det sitter igjen deig på nålen.
Avkjøl på rist.
Pynt med smeltet sjokolade. Pynt med rips på toppen, og server gjerne med krem eller is ved siden av.