Høst er krabbetid og Hitra er stedet der du finner de beste krabbene. Men enten om du fanger dem selv eller finner dem i fiskedisken, bør du unne deg noen retter av denne delikatessen. Disse deilige krabbebollene er lekre som tilbehør til en drink. Ellers så passer de også godt på et koldtbord eller tapasbordet ditt.
Tips!
Gryten bør ikke fylles mer enn ⅔ med olje. Ha alltid et lokk liggende klart i tilfelle oljen skulle ta fyr. Kvel varmen med lokket. Hell aldri vann på brennende olje!
ca. 12 boller
1 krabbeskjell
5 sjalottløk
2 ts tabasco
1 ss sweet chilisaus
2 egg
1 dl strøbrød
2—3 ss maizenna
salt og pepper
rapsolje
Bland sammen krabbeskjell, finkakket løk, tabasco og chilisaus.
Bland deretter i egg, strøbrød og maizenna og smak til med salt og pepper.
Varm olje til 160º i en solid gryte.
Dypp hendene i kaldt vann og trill små boller som stekes gylne og gjennomvarme i rapsoljen.
La bollene renne av på fettsugende papir og anrett dem som bildet viser.