ukemeny-handleliste
Alle innlegg Menyer

43 – 16 Ukemeny med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

Vi går inn i siste del av oktober og dagene har helt klart blitt kortere og ikke minst mørkere. Til helgen snur vi også klokka tilbake og får en time mer lys på morgenen. Men det betyr at vi får enda litt tidligere kveld og tid til å tenne mer stearinlys.  Kaldere blir det også, og mange steder har den første snøen falt i natt.  Jeg kjenner jeg gleder meg til vinter og ski, jeg er glad i både langrenn og slalom. Vi er også helt klart inne i den årstiden hvor det frister å bruke litt mer tid på kjøkkenet og lage noen deilige måltider med gode smaker. Så denne uken har jeg valgt ut en smakfull suppe, noen enkle former  som du fint kan lage kvelden i forveien og noen andre gode midddager som passer for store og små.  Jeg legger ved handleliste, men det er jo lurt å ta en titt i skuffer og skap, kjøleskap og fryser og se hva en kan bruke opp av den en kanskje har av råvarer. God uke til deg og så håper jeg du finner noe som frister.

Mandag:
Kikertsuppe med sukkererter

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
2 bokser( à 400 g) kikerter
1 lite nett sjalottløk
3 dl matfløte
100 g sukkererter

Sjekk i matskapet:
Hønsebuljongterninger eller flytende fond
salt og pepper

Tirsdag:
Laks med mangosalat og pasta/ravioli

pasta-laks-magosalat
Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

Handleliste:

600-800 g laks
pasta etter eget ønske eller lag ravioli med grønnsaksfyll
1 mango
1 rød chili
1 potte frisk koriander
1 lime

Sjekk i skapet:
salt
pepper

Onsdag:
Ovnsbakt kylling med chorizo, sitron og oliven

Bakt-kylling-med-chorizo-sitron-og-oliven
Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 kylling
1 sitron
200 g svarte oliven,
2 chorizo-pølser eller andre grove pølser
1 hvitløk
1 paprika
1 nett sjalottløk
evt. litt hvitvin

Sjekk i skapet:
smør eller margarin
r
økt paprikapulver
salt og pepper
kyllingbuljong

Torsdag:
Engelsk fiskegrateng:

Engelsk-fiskegrateng
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g fisk, torsk, sei, hvitting, hyse, laks eller annen fisk
4 poteter
1/2 l melk, lett eller hel
2 egg
persille, dill eller gressløk
1 dl revet ost
evt hvitløk
evt 1 rød chili

Sjekk i skapet:
400 g renset, kokt fisk
4 kokte poteter

salt, pepper
Fredag:
Kjøttdeigpai med smuldrelokk
smuldre-kylling-pai
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe
Handleliste:
1 pk kyllingkjøttdeig
1 løk
1 hvitløk
1 rød chili
1 paprika
3 dl kremfløte
1 boks mais
1liten potte koriander
1 lime
1 pose bladspinat
1 egge
Sjekk i skapet:
smør
hvetemel
olje
salt og pepper

Lørdag:
Kylling i vin eller Coa au vin
kylling-i-vin
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 stor rå kylling (ca. 1,5 kg)
100 g lettsaltet sideflesk
Ca. 1½ l hønsekraft/buljong
1 tomatpuré
20 småløk
250 g sjampinjong
3½ dl rødvin
1 hvitløk
timian frisk eller tørket

Sjekk i skapet:
1 laurbærblad
smør
hvetemel, kan utelates eller byttes med maizenna jevner
4 ss konjakk (kan sløyfes)

Søndag:
Reinsdyr med urtecrust, tyttebær, sopps og nøtteglaserte poteter

reinsdyr-med-urter
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
2 dl urter, timian,rosmarin
600 – 800 g reinsdyrflatbiff
salt og pepper
2 dl tyttebærsyltetøy
1 dl tyttebær, ferske eller frosne
1 sjalottløk
2 dl sopp, blandet
2 dl viltkraft eller fond
3 dl kremfløte
salt og pepper
400 g poteter
1 dl hasselnøtter

Sjekk i skapet:
brødstrø
smør
sukker
gelatinplater

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×