Ukene løper avgårde og nå viser kalenderen at vi allerede er midt i oktober. Her har jeg satt sammen en ukesmeny med middager med en handleliste som gjør det mer lettvint for deg i en travel hverdag. Men husk bare å ta en titt i skuffer og skap for å se om du allerede har noen av ingrediensene i hus.
En riktig god uke til dere alle og så håper jeg du finner inspirasjon og lyst til å lage noen av disse middagene i uken som kommer.
MANDAG: Løksuppe
Handleliste:
5 gule løk
1 hvitløk
1 frisk timian
4 skiver daggammelt brød
2 dl revet hvitost
Sjekk i skapet:
buljongterninger
TIRSDAG: Stekt laks med linse og nøttesalat
Handleliste:
800 g laksefilet
225 g grønne linser
1 pose hasselnøtter
1 liten bunt vårløk
225 g frisk grønn asparges
1 rød paprika
1 appelsin
1 basilikum
1 hvitløk
Sjekk i skapet :
rødvinseddik
dijonsennep
tabasco
ONSDAG: Indisk currygryte med banan, kokos og mangochutney
Handleliste:
1 ferdig kylling
3 dl fløte
4 ss karripasta
2 bokser hakkede tomater
1 hvitløk
1 pk ris
1 pk nøtter
1 koriander
1 glass mangochutney
3 bananer
1 pk kokos
1 pk Nanbrød
TORSDAG: Hjemmelaget fiskegrateng
Handleliste:
400 g torsk, sei eller andre typer hvit fisk
1/2 l lett melk evt helmelk
1 pk makaroni
3 egg
1 pk strøkavring
Sjekk i skapet:
smør
hvetemel
malt muskat
FREDAG: Grillet storfe ytrefilet med hjemmelaget guacomole og tortillalefse
Handleliste:
600 g ytrefilet av storfe
1 hvitløk
2 ts revet frisk ingefær
2 lime
2 avokadoer
1 rød chili
1 frisk koriander
1 avokado
8 røde småtomater
8 tortillalefser
8 grillspyd
Sjekk i skapet:
Salt
Pepper
Olje
LØRDAG: Lammeskavpanne med kantareller evt finnbiff
Handleliste:
400 g benfritt lammekjøtt, skav evt finnbiff
250 g frisk kantarell eller sjampinjong
3 dl fløte eller
1 boks vikingmelk
1 glass tyttebærsyltetøy
timian
Sjekk i skapet:
salt
pepper
smør
Handleliste:
600 g laksefilet, uten skinn og bein
1 pk tagliatelle
100 g bacon
8 sjampinjonger
1 boks crème fraîche
1 hvitløk
Sjekk i skapet:
smør/olje
salt
pepper