Smakfull og lettvint middag med linser og nøtter. Linser er deilig å bruke i salat. De kokes og oppbevares kjølig, eller fryses.
4 porsjoner
800 g laksefilet
225 g grønne linser
40 g hasselnøtter
50 g vårløk
225 g frisk grønn asparges
1 rød paprika
Dressing:
1 ss frisk basilikum
½ dl olivenolje
saften av 1appelsin
3 ss rødvinseddik
1 ts dijonsennep
1 båt hvitløk
salt og pepper
2 dråper tabasco
Brun laksefiletene raskt i 1 ss av olivenoljen i en stekepanne ved middels varme.
Krydre med salt og pepper. Sett laksen midt i ovnen i 10 – 12 minutter eller til den innvendige temperaturen er 50 grader, bruk gjerne et steketermometer.
Lag dressingen. Ha sennep og finhakket hvitløk i en bolle, tilsett rødvinseddik og appelsinsaft og spe i olivenolje mens du pisker til alt er blandet. Smak til med salt og pepper.
Bland sammen grønnsakene, nøttene og linser i en bolle
Hell dressingen over og bland det godt sammen.
På topp med stekt laks på toppen og pynt med frisk basilikum.
Handleliste:
800 g laksefilet
1 pk grønne linser
1 pk. hasselnøtter
1 bunt vårløk
1 bunt frisk grønn asparges
1 rød paprika
1 frisk basilikum
1 appelsin
1 hvitløk
Sjekk i skapet:
olivenolje
rødvinseddik
dijonsennep
salt og pepper
tabasco