Så går vi inn i siste uke av september. Og jeg må innrømme at jeg ikke helt skjønner hvor alle disse dagene har tatt veien. Men det betyr vel kanskje bare at en lever.
Her har jeg satt opp en ny ukesmeny med handleliste, torsdag er det fårikålens festdag. Da kan du gjerne lage en stor kjele med fårikål og be inn noen venner til et lite fårikållag sånn midt i uka.
Ellers er menyen satt sammen av forskjellige retter og oppskrifter. Jeg håper virkelig du finner noe som kan friste og som gjør at du ikke opplever uka så travel. En god uke til deg!
Mandag:
Biffsalat med asiatisk dressing:
Handleliste:
600 g biffstrimler
1 ferdigkuttet salatblanding
1 liten boks cherrytomater
1 rødløk
1 pk mini asparges
4 lime
1 bunt koriander
1 soyasaus
1 rød chili
1 hvitløk
Tirsdag;
Laks i form med poteter
Handleliste:
500 g laksefilet
1 purre
1 rødløk
2 gulrøtter
4 små tomater
6 poteter
1 hvitløk
3 dl fløte
1 potte dill
1 boks rømme
Onsdag:
Smuldrepai med kyllingkjøttdeig
Handleliste:
1 pk kyllingkjøttdeig
1 løk
1 hvitløk
1 rød chili
1 paprika
3 dl kremfløte
1 boks mais
1 potte koriander
1 lime
salt og pepper
1 pose bladspinat
1/4 kg smør
1 egg
Torsdag:
Fårikålens festdag
Fredag:
Fiskesuppe med appelsin og stjerneanis
Handleliste:
500 g fiskefilet av torsk og laks (gjerne blandet)
2 purrer eller romanesco
1 liten flaske konsentrert kyllingfond
3 dl kremfløte
3 stjerneanis
1 sambal oelek, chili paste, finner det blant asiatiske produkter
1 appelsin
150 g reker med skall
1 fersk timian
Lørdag:
Biffmedaljon med spekeskinke
Handleliste:
4 biffer av indrefilet eller ytrefilet storfe
8 skiver spekeskinke
1 klase cherrytomater
1/4 kg smør
1 margbein
1 fl rødvin
1 gulrot
1 sjalottløk
4 store poteter
PYNT:
1 pk asparges
rips
Søndag:
Morsmors ertesuppe
Handleliste:
200 g gule erter
1 stor røkt svineknoke
1 løk
1 sellerirot
2 l vann
2 gulrøtter