En lettvint og smakfull rett, som ikke tar lang tid å lage. Skal du ha selskap er dette en rett som lett lar seg klargjøres på forhånd. La den stå kjølig, og sett den inn i stekeovnen når familien eller gjestene står i døra. Enkelt og veldig godt.
4 porsjoner
500 g laksefilet
1 ts salt
1 purre
1 rødløk
2 gulrøtter
4 små tomater
6 poteter
1 båt hvitløk
3 dl fløte
dill
salt og pepper
Tilbehør:
½ boks rømme
4 kvister frisk dill
Skjær laksen i 2×2 cm store biter og strø over litt salt.
Vask og skjær purre, løk og poteter i skiver. Legg alt i en smurt ildfast form, strø over finhakket hvitløk, dill, salt og pepper.
Hell fløten over.
Vent med å legge på fiskebitene til det er 10 minutter igjen av steketiden.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 35 minutter eller til grønnsakene er møre
Legg så på fiskebitene og strø over litt dill på toppen om du ønsker.
Settes tilbake i ovnen og stekes videre på midterste rille i ca. 10 minutter.
Legg på en stor skje med rømme like før servering og legg på litt frisk dill.
Server straks og gjerne med godt brød ved siden av.