Ny uke og nye muligheter. Nå går vi inn i høstmånedene og det kjennes fint det også. September er ofte en fin måned med en klar blå høsthimmel, god klar luft og fine farger. Eng og åkrer bugner av gode råvare og ser du et jorde ser du nå at bonden sitter store deler av døgnet på traktoren for å få inn årets avling . Så denne uken har jeg valgt gode og enkle oppskrifter med handleliste med gode norske grønnsaker. De første lammene har også ankommet butikkene, så det er bare å nyte de deilige smakene som høsten byr på. Her skal det være litt for alle mann. Klikker du på bildene kommer du direkte til oppskriftene. En god uke til dere der ute.
Mandag:
Potetsuppe med bacon
Handleliste:
1 løk
1 hvitløk
1 purre
400 g poteter
2 terninger grønnsakbuljong
100 g bacon
Tirsdag:
Reker med pasta og tomatsaus
Onsdag:
Kjøtt i mørke
Handleliste:
1 kg bog av storfe uten ben evt. høyrygg
2 terninger buljong
1 løk
10 poteter
1/2 liter melk
1/4 kg smør
1 pk muskatnøtt
1 egg
Torsdag:
Fiskeboller i karrisaus
Handleliste:
3 gulrøtter
1 /2 sellerirot
1/2 liten kålrot
1 løk
1 boks fiskeboller i kraft
1 pk. bacon
1 stor sjalottløk
1/4 kg smør
1 boks karripulver
1/2 l melk
Fredag:
Ovnsbakt kyllinggryte med tomat og brie
Handleliste:
1 løk
150 g spekeskinke eller bacon
3–4 kyllingfileter
1 hvitløk
300 g langkornet ris
1 kyllingbuljongterning
2 bokser hermetiske tomater
1 potte frisk basilikum
200 g brie
Lørdag:
Lammecarre
Handleliste:
1 lammecarre
1 dl byggryn
1/4 kg smør
1 rød løk
1 bunt vårløk
1 pk tyttebær
100 g kantarell
Søndag:
Mandel og ertesuppe:
Handleliste:
2 gulrøtter
1 gul løk
100 g sellerirot
1 purre
2 kg usaltet svineknoke
200 g mandler
3 kvaster frisk timian
1 hvitløk
1 kg grønne erter