Nå er de aller fleste tilbake etter en velfortjent sommerferie. Ungene er på vei tilbake på skolen, og vi voksne tilbake i hverdagens kav og mas igjen. Og da vet jeg av erfaring at spørsmålet » hva skal vi ha til middag i dag» fort kommer. I en travel hverdag er det nesten som vi glemmer alle de gode middagene vi egentlig kan lage. Så derfor har jeg samlet ett knippe med gode hverdagsmiddager hvor du også finner en handleliste til hver rett. Dette vil kanskje hjelpe deg til å både spise litt sunnere og litt mer variert.
Jeg fyller på med mange flere gode oppskrifter på Husmorlykke, så her kommer det både oppskrifter på brød, kaker og andre gode middagsretter. Så skulle ikke denne ukes menyen passe deg, så finner du mange andre og gode middagstips på siden også.
I tillegg så vil det fylles opp med gode vasketips for hus og hjem. Følg med utover for her blir det mye spennende og ikke minst nyttige tips og råd.
Så en riktig god uke til deg fra meg.
Klikk på bildene så kommer du til oppskriftene.
Mandag:
Fransk løksuppe :
Handleliste:
5 gule løk
1 hvitløk
2 ss rapsolje eller en annen olje
1 pk grønnsaksbuljong
1 frisk timian
daggammelt brød
2 dl revet hvitost eller bruk opp rester
Tirsdag: Lakseburger
Handleliste:
400 g laksefilet, uten skinn og bein
200 g reker
1 bunt vårløk
1 hvitløk
1 rød chili
1 lime
1 pk hamburgerbrød
1 rødløk
1 rød paprika
1 crispi salat
1 lime
4 små tomater
1 kesam eller rømme
Onsdag: Grønnsakswok
Handleliste:
1 rød chili
1 pk sukkererter
1 rødløk
1 – 2 røde paprika
8 sjampinjonger, kan utelates
1 – 2 brokkoli
40 g nøtter
2 pk eggenudler
1 liten flaske sursøt chilisaus
Torsdag:
Kjøttdeigform med poteter
Handleliste:
600 g poteter
400 g kjøttdeig
1 løk
1 gulrot
1 hvitløk
1 ss provancekrydder
12 små sjampinjong
1 lite glass tomatpuré
1 boks hermetiske tomater
35 g parmesan eller hvitost
Fredag: Hjemmelaget pasta med biff og blåmuggostsaus.
Handleliste:
600 g ytrefilet av storfe
1 hvitløk
1 pk durumhvete
8 egg
Evt kjøp 1 pk tagliatelle
200 g sjampinjong
1/4 kg
3 dl fløte
1 pk gorgonzola ost
1 flaske soyasaus
1 pk aspargestopper
12 cherrytomater
1 frisk timian
Lørdag: Kveite med skinke, rødvinsaus og stekte poteter
Handleliste:
2 skiver kveite
4 skiver spekeskinke, gjerne Parma, Serano eller en langtidsmodnet norsk skinke
8 poteter
1/4 kg smør
1 pk. asparges
1 margbein
1 fl rødvin
1 gulrot
1 sjalottløk
Søndag: Brun Lapskaus
Handleliste:
600 g bogkjøtt, eller høyrygg
1/4 kg smør
4 dl kraft evt 2 buljongterninger
6 poteter
3 gulrøtter
½ kålrot
1 persillerot