Gode rundstykker som blir ekstra saftige med finrevne gulrøtter.
Lag dem i helgen og server dem til frokosten eller til lunsjen. Egner seg også godt til supper og gryter.
Ca. 20 stk
3 ½ dl vann
3 ½ dl yoghurt eller skummet kulturmelk
1 ts sirup eller honning
4 ss nøytral olje
1 pk gjær
1 1/2 ts salt
2-3 gulrøtter
Ca. 450 g sammalt hvete grov
Ca. 600 g hvetemel
Varm opp vann, yoghurt eller melk, sirup eller honning og olje til ca. 37 grader.
Brukes fersk gjær røres den ut i væsken, tørrgjær tilsettes sammen med melet.
Tilsett salt, finrevet gulrot og hvetemel og elt deigen i maskinen til den slipper bakebollen.
Dekk bakebollen med plastfilm og sett til heving på et lunt sted, ca.30 minutter.
Ha deigen ut på et melet bakebord, del deigen i tre og trill ut lange pølser. Del pølsene i passe lengder. Snurr pølsen til en knute og legg dem på en bakepapirkledd stekeplate.
Dekk med plast eller et klede og etterhev i 45-50 minutter.
Før steking kan rundstykker pensles med egg eller melk og ev drysses eller rulles med sesamfrø, linfrø, havregryn eller solsikkefrø.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 225 grader i 10–15 minutter.
Avkjøl på rist.
Egner seg godt til frysing.