Hverdagen kom litt brått på meg, så i går rakk jeg ikke å lage ukesmenyen. Men her kommer den.
Midt i denne uken er alle tilbake i hverdagen, det kjennes fint det også. Og ungdommen i huset startet på videregående og dette blir en spennende start for både han og oss voksne.
Her har jeg laget en meny med handleliste, dette er både billige og enkle retter som passer godt nå på starten av sensommeren. Jeg er opptatt av å bruke råvarer når de er i sesong, så både blomkål og rotgrønnsaker er gode å spise nå.
Blomkålsuppe ( klikk på bildet så kommer du til oppskriften)
Handleliste:
1–2 blomkålhoder
3 dl matfløte evt melk
Fiskegrateng med ostesaus:
Handleliste:
400 g kokt torsk, sei eller andre typer hvit fisk
1 pk makaroni
1 pk smør
1/2 liter lett melk evt helmelk
3 egg
1 liten pakke strøkavring
Onsdag:
Pølsegryte med pasta
Handleliste:
1 pk fullkornpasta
2 løk
1 pk frosne erter
1 boks crème fraîche, original eller lett
1 lite glass dijonsennep
500 g røkte kjøttpølser
1 liten bit parmesan
Torsdag: Laks i form
Handleliste:
800 g skinnfri laksefilet
1 sitron
1 boks crème fraîche orginal, 35 %
flatpersille
evt kjaennepepper om du ikke har det i skapet.
Fredag: Paella
Handleliste:
6 kyllinglår
1 løk
1 hvitløk
300 g paellaris
3 store tomater
2 røde paprika
100 g små chili i glass
noen tråder safran, evt gurkemeie
2 ½ dl vermut eller tørr sherry, kan utelates
1 pk kyllingbuljong
12 – 16 reker, renset
250 g erter
1 kg blåskjell
1½ dl hvitvin
1 bunt bladpersille
1 – 2 sitroner
Lørdag: Fenikkel og chevrepai
Handleliste:
1 beger kesam
1 smør
700 g fennikel
1 hvitløk
1 glass soltørkede tomater
1 dl frisk basilikum
1 chevre
4 egg
1 boks fløte
1 boks crème fraîche
Søndag: Gulasjsuppe
Handleliste:
1 kg kokekjøtt av okse, høyrygg
2 store løk
1 glass paprikapulver
500 g poteter
2 gulrøtter
1/2 sellerirot
10 – 12 pepperkorn