Dette er kaken som holder seg saftig veldig lenge og smaker himmelsk. Farlig god rett og slett…. Men spiser du den ikke opp med en gang, kan den fint fryses. Passer også godt for dem med glutenallergi.
20-24 STK
6 eggehviter
5 dl sukker
1 pk ritzkjeks, gjerne glutenfrie salte kjeks
250 g peanøtter, salte
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
SJOKOLADEGLASUR:
6 eggeplommer
1 dl kremfløte
100 g smør
100 g sukker
100 g sjokolade, helst kokesjokolade
Pynt:
Salte peanøtter
Skill eggeplommer og hvite og pisk eggehvitene stive.
Ha i litt og litt av sukkeret av gangen og pisk til stiv marengs.
Knus kjeksen i grove biter og grovhakk peanøttene.
Bland dette inn i marengsen. Bland inn vaniljesukker og bakepulver.
Hell røren i langpanne med bakepapir i bunnen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 25 minutter.
Avkjøles i formen.
Ha eggeplommer, fløte og sukker i en kjele.
Varm det opp til kokepunktet og det tykner.
Trekk kjelen av platen og tilsett smør og sjokolade. Rør til det blir jevnt. Avkjøl blandingen.
Sett glasuren kaldt og hell den over kaken når den er avkjølt, strø over litt peanøtter på toppen.
Deles i biter og serveres.