Jeg får aldri nok av eplekakeoppskrifter. Dette er en langpannekake med masse deilige epler, kanel og sukker på toppen. Super saftig og det beste er jo at den holder til mange.
18 STK
400 g smør
4 dl sukker
8 egg
Skallet av 1 sitron
6 dl hvetemel
2 ts bakepulver
6 epler
50 g mandelflak, kan utelates
2 – 3 ss perlesukker
1 ss kanel
PYNT:
Små biter med epler
3 dl kremfløte
Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett eggene ett og ett og rør godt.
Tilsett revet sitronskall og til slutt mel blandet med bakepulver.
Bre røren utover en liten langpanne, 30 x 40 cm.
Del eplene i båter og stikk eplebåtene ned i røren.
Strø over mandelflak, perlesukker og ønsket mengde med kanel.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 175 grader i ca. 60 minutter.
Avkjøl kaken på rist før den løsnes forsiktig fra formen.
Del gjerne kaken opp i biter før den fryses, men det er ikke nødvendig.
Pisk krem og server det sammen med eplebiter ved siden av.