En ostekake om er både syrlig og søt, virkelig en av mine favoritter…Prøv den du også, jeg er sikker på at du vil synes den er deilig!
12 STK.
250 g søt havrekjeks
150 g smør
FYLL:
200 g kremost naturell
2 dl blåbærsaft
1/2 dl vann
2 ss hel melk
100 g melis
2 ts vaniljesukker
8 pl. gelatin
¼ dl kokende vann
3 dl seterrømme
PYNT:
2 pk blåbærgele
½ pk friske blåbær
Kjør kjeksene i foodprosessor til de er finsmuldret, eller ha dem i en plastpose og knus dem.
Ha smulene over i en bolle og hell over smeltet smør. Rør godt.
Trykk blandingen ut i en rund kakeform, ca. 24 cm. gjerne kledd med bakepapir i bunnen. Trykk blandingen litt opp langs kanten.
Kjør osten myk med melk, blåbærsaft, vann, melis og vaniljesukker. La gelatinplatene ligge i kaldt vann ca. 10 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i det kokende vannet.Bland smeltet gelatin med osteblandingen. Visp seterrømmen stiv og vend det forsiktig inn i ostemassen.
Hell fyllet over kjeksbunnen, å la den stå kjølig til den har stivnet.
Følg anvisningen på gelèpakkene, men bruk bare halv vannmengde.
Legg litt friske blåbær på ostemassen og hell over avkjølt blåbærgele.
Server gjerne med litt friske blåbær på toppen.