Suksessterte, eller suksesskake som mange kaller den, er en sikker vinner på kakebordet. Den karakteristiske gule kremen sammen med mandelbunn gjør den særdeles god. kaken pleier å være pyntet med skivede mandler eller lekre striper av sjokoladesaus, men kan fint pyntes med sjokoladeskav i forskjellige farger eller frukt og bær om du heller ønsker det. Noen synes det er vanskelig å få til stiv krem, men pass på at kremen er stiv og avkjølt før du pisker inn smøret.
12 stk
4 eggehviter
150 g melis
150 g grovmalte mandler
SUKSESSKREM:
1 dl kremfløte
125 g sukker
4 eggeplommer
2 ts vaniljesukker
150 g smør
PYNT:
½ pk blåbær
Visp eggehviter stive.
Grovhakk mandlene i en foodprosessor.
Bland forsiktig i grovmalte mandler blandet med melis. Ha massen i smurt form og stekes i ovnen på nederste rille ved 175 grader i 35-40 minutter.
Avkjøl kakebunnen før den tas ut av formen.
Suksesskrem:
Splitt vaniljestang med en kniv og skrap ut frøene.
Ha fløte, sukker, vaniljefrø og eggeplomme i en kjele og varm opp på middels varme. Rør godt helt til det får en tykk konsistens, dette tar 5-10 minutter.
Avkjøl kremen i kjøleskapet til den stivner
Pisk opp romtemperert smør og bland det med kremen og pisk den opp.
Ha den over i en sprøytepose.
Sprøyt fine topper over kaken og dryss over blåbær. Eller du kan bre den over med en slikkepott og lage ett mønster med en gaffel om du ønsker det.