En ekte italiensk spaghetti bolognese inneholder like mye revne gulrøtter som kjøtt i sausen. Du kan gjerne lage dobbel porsjon og fryse den ned og ha til en senere middag.
4 porsjoner
400 g tagliatelle
1 løk
2 båter hvitløk
400 g kjøttdeig
3 revne gulrøtter eller ca 300 g
100 g sellerirot
1/2 ts malt muskat
2 ss tomatpuré
1 -2 bokser knuste tomater
8 friske sjampinjong
2 dl kjøttbuljong (utblandet)
1-2 ss sukker
3 ts tørket oregano
Pynt:
8 plommetomater
4 stengler timian
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 liten bit parmesan
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Rens og finhakk løk og hvitløk.
Vask, skrell og riv gulrøtter og skjær sellerirot og sjampinjong i terninger.
Fres løken blank sammen med hvitløk i en panne eller gryte.
Tilsett kjøttdeigen og stek det raskt.
Tilsett gulrøtter, sellerirot, sjampinjong, tomatpuré og tomatene.
Tilsett buljongen, sukker og krydder, og la sausen koke i minst 20 minutter.
Smak til med mer sukker, krydder, salt og pepper om du ønsker.
Riv over parmesan om du ønsker. Og pynt med plommetomater.
Server med nykokt tagliatelle med kjøttsaus og gjerne godt brød ved siden av.
Pynt med timian eller annen urt på toppen.
Handleliste:
400 g tagliatelle
1 løk
1 hvitløk
400 g kjøttdeig
3 gulrøtter
100 g sellerirot
1 – 2 bokser knuste tomater
1 lite glass tomatpuè
8 friske sjampinjong
Sjekk i skapet:
malt muskat
kjøttbuljongterning eller flytende fond
sukker
oregano
laurbærblad