Lettsaltet torsk smaker himmelsk, og med deilig ertepure og sprøstekt bacon blir det om mulig enda bedre. Jeg er sikker på at den faller i smak hos hele familien.
4 porsjoner
800 g lettsaltet torsk
500 g frosne erter
2 dl melk eller fløte
2 ss smør
1/2 ts salt
¼ ts pepper
4 skiver bacon
3 ss olje
poteter
Kok opp ertene i lettsaltet vann noen minutter og hell av vannet.
Tilsett melk eller fløte og smør og kjør til puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Kok opp vann og legg i fiskestykkene. Skru ned varmen og la fisken trekke til den er akkurat
gjennomkokt, 8-10 minutter.
Server lettsaltet torsk, ertepuré og bacon. Kok gjerne ut pannen med litt vann og bruk stekesjyen som saus. Server gjerne kokte poteter til fisken.
Handleliste:
800 g lettsaltet torsk
500 g frosne erter
2 dl melk eller vikingmelk
1/4 kg smør
1 pk bacon
8 poteter
1 lime