Nå er det ferietid for veldig mange, og det er vel egentlig bare å la humla suse og nyte disse deilige og avslappende sommerukene vi lengter til gjennom hele vinteren. I denne ukens meny har jeg satt sammen noen enkle og smakfulle oppskrifter med handliste som jeg håper inspirerer deg litt ekstra.
Her får du både grill, fiskesupper, laks og salater.
God uke til deg og pass på å nyte de deilige og varme dagene vi har nå og lade batteriene. Klikk på bildene så kommer du til oppskriften.
Mandag:
Kyllinglår med couscoussalat
Handleliste:
6–8 ferdig stekte kyllinglår
1 boks kajennepepper
2 båter hvitløk
1 pk couscous
1 liten squash
1 rødløk
1 boks babymais,
2 røde chili
1 potte koriander
1 sitron
Tirsdag:
Fiskesuppe med tomat
Handleliste:
4 poteter
4 gulrøtter
2 løk
1 purre
1 boks hermetiske tomater
1 boks tomatpuré
1 boks fløte
600 g torskefilet
150 g rensede reker
Onsdag:
Kjøttdeigpai med stjerneløk
Handleliste:
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 bunt vårløk
1 båt hvitløk
12 stjerneløk
1 boks cherrytomater
1 boks fløte
3 egg
1 liten hvitost
1/4 kg smør eller 1 kesam for magrere alternativ
Torsdag:
Laks med mangosalat
Handleliste:
600-800 g laks
1 mango
1 rød chili
1 potte frisk koriander
1 lime
pasta etter eget ønske
Fredag:
Pollo con gnocchi
Handleliste:
4 kyllingfilet uten skinn
1 beger kremost med urter
friske urter (f.eks. basilikum, rosmarin og bladpersille)
8 skiver bacon
1/4 kg smør
1 kg poteter
1 egg
100 g parmesan
1 boks hvite bønner
1 gl fetaost
Lørdag:
Grillet storfe ytrefilet med hjemmelaget guacomole og tortillalefse
Handleliste:
600 g ytrefilet av storfe
1 hvitløk
2 cm frisk ingefær
2 lime
3 avokadoer
1 rød chili
1 potte frisk koriander
8 røde småtomater
8 tortillalefser
8 grillspyd
Søndag:
Biffspyd med kamskjell
Handleliste:
600 g ytrefilet
8 kamskjell
4 spyd
1 pose minigulrøtter
2 dl appelsinjuice
1 rød karripasta
1 boks kokosmelk
6 ss grovt peanøttsmør
1 pk ris
1 pk nøtter