Saftige burgere av kyllingkjøttdeig med en god salsa og tropisk salat, er nam-nam for noen og enhver og de passer perfekt i sommervarmen.
4 PORSJONER
400 g kyllingkjøttdeig
1 liten løk
1–2 ss tacosaus
1–2 ss chilisaus
1–2 båter hvitløk
1 ts paprika
1 egg
salt og pepper
smør eller olje til steking
Tropisk salat:
½ vannmelon
1 moden papaya
2 avokado
1 agurk
1 potte frisk mynte
3 ss olivenolje
saften av 3 lime
salt og kvernet pepper
Bland sammen alle ingrediensene til burgeren i en hurtigmikser.
Form til fire store burgere.
Stek dem i smør eller olje noen minutter på hver side på grillen.
Rens frukten og kutt den i grove biter (ca 3×3 cm).
Bland alle ingrediensene sammen, dryss over salt og pepper rett før servering.
Server burgeren sammen med tropisk salat og gjerne grovt brød ved siden av.