Tenk, nå er det jammen meg sommerferie, eller så er det noen få dager igjen av dette skoleåret. Jeg har ikke ferie riktig ennå, men jeg flytter om noen dager ned til sommerstedet vårt i Arendal og blir der hele sommeren. Kjenner at dette skal bli godt å lande litt etter en hektisk vinter og vår. I denne uken ligger St.Hans. Mange har faste tradisjoner med både bålbrenning og grilling. Eller så er det mange som har tradisjon med å lage en stor bolle med rømmegrøt og servere spekemat ved siden av. Jeg har lagt med både oppskrift av en deilig Indrefilet av storfe og rømmegrøtoppskrift, så her kan du bytte på og lage det som passer best for deg.
Nå her kommer ukens middagstips med handleliste og jeg håper du finner mye som du har lyst til å lage . En riktig god uke til deg!
Mandag:
Kyllinggrateng
Handleliste:
4 kyllingfileter
1 hvitløk
1 løk
1 boks crème fraiche
1 matfløte eller vanlig fløte, evt 3 dl h-melk
4 poteter
1 pk. makaroni
1 hvitost
1 pkruccola salat
1 klase cherrytomater
Tirsdag:
Kokt laks med sennepssaus og dillstuede poteter:
Handleliste:
Ca.800 g laksefilét
6 poteter
1 potte dill
1/2 dl melk
1 pk malt muskatnøtt
1 glass rosèpepper
1 boks kremfløte
1 glass grov sennep
2 egg
1 pk asparges
Onsdag:
Løksuppe
Handleliste:
8 løk
1 hvitløk
tørket timian eller en kvist frisk timian
1 l kyllingkraft eller 2 terninger kyllingbuljong
2 dl hvitvin, kan utelates
laurbærblad
1 vellagret ost
1 daggammel loff
Torsdag:
Helgrillet storfe med potetsalat:
Ca.1 ⅕ kg indrefilet av storfe
8 store poteter
1 boks lettrømme
1 pk majones á 165 g
1 sitron
1 rødløk
1 grønt eple
Evt BBQ-saus
1 ketchup
1 pk brunt sukker
1 tabasco
Fredag:
Pasta med ytrefilet av svinefilet, brokkoli, blomkål og blåmuggost
Handleliste:
600 g ytrefilet av svin
1 pk farfalle eller pastarør
1 blomkål
1 brokkoli
100 g valnøtter
2 rødløk
1 pk blåmuggost eks: Selbublå
1 frisk timian
Lørdag
Kyllingfilet med grønn saus
Handleliste:
4 kyllingfileter
1 liten bunt timian
1 bunt bladpersille
1 lite glass kapers
1 sitron
5 ansjosfileter
1 løk
1 hvitløk
ris
1 paprika
Søndag:
Rømmegrøt med grautpinne og spekemat:
Handleliste:
6 dl seterrømme eller
3 dl seterrømme og 3 dl lettrømme
1 l helmelk
200 g ridderost eller en fast ost
8 skiver spekeskinke evt mer spekeskinke og spekepølser
flatbrød