Tapenade er en puré som brukes mye i Frankrike. Tapenade kan kjøpes ferdig i velassorterte butikker, men lage den selv for det tar ikke så lang tid. Tapenade smaker kjempegodt til spekemat og passer også godt å ha på tapasbordet. Godt å smøre på en skive med fersk loff også. Mulighetene er mange.
Tips!
Hjemmelaget tapenade kan oppbevares på glass i kjøleskapet inntil 2 uker.
4 PORSJONER
16 skiver baguett
1 båt hvitløk
4 ss olivenolje til pensling
16 skiver fenalår
4 ss tapenade
TAPENADE:
200 g sorte oliven
½ gl. kapers uten lake
8 ansjosfileter
2 båter hvitløk
1 dl extra virgin olivenolje
kvernet pepper
PYNT:
timian
8 små tomater
Del hvitløksbåten i to og gni dem over brødskivene.
Pensle brødskivene med olivenolje på begge sider. Grill dem til de har fått en gylden stekeskorpe.
Bland alle ingrediensene til tapenaden til en jevn røre i en hurtigmikser. Smak til med pepper.
Smør på et lag med tapenade og rull på en skive fenalår og pynt en halv tomat på skivene og litt timian på toppen.