Dette er en tradisjonell ostekake som mange baker. Denne er med rømme, fløte og kremost og denne kombinasjonen gjør at den smelter rett og slett i munnen. Kaken er forholdsvis mektig, så den holder til mange. Ønsker du en kraftigere sitronsmak, bytt ut noe av vannet til sitrongeleen med sitronsaft.
(12 stk)
TOPP:
1 pk sitrongelè
FYLL:
1 pk sitrongelè
2 ½ dl vann
1 ½ dl fløte
3 dl rømme
100 g melis
1 ts vaniljesukker
200 g kremost
BUNN:
200 g havrekjeks
100 g smør
Lag sitrongelè etter anvisning på pakken men bruk bare halv vannmengde.
Ha den i formen og avkjøl geleen i kjøleskap
Bland osten med rømme til det blir en jevn masse. Bland dette med pisket krem og vaniljesukker.
Lag geleen med 2 ½ dl vann , evt at du bruker bare 2 dl vann og 1/2 dl sitronsaft og avkjøl til lunken temperatur. Bland geleen i kremen og hell alt i formen. La kaken stå kaldt i ca. 2 timer.
Smuldre kjeksen og bland med mykt smør. Fordel kjeksblandingen på ostemassen når den har stivnet. Sett den kaldt og gjerne over natten.
Snu formen og sett kaken på et fat.
Pynt med bær eller frukt på toppen.
(Foto: http://www.kimholthe.no)