Ny uke og nye muligheter. Nå går vi inn i juni og inn i den første av sommermånedene. Lyse dager og netter gjør at vi har litt mer energi og lyst til å gjøre ting vi ikke orket tanken på, når det var mørkt og kaldt ute. Her får du gode og smakfulle middagsoppskrifter med handlelister. Sjekk kjøleskap og kjøkkenskuffer før du går i gang med å handle, så slipper du å mangle noe når du skal i gang med lagingen.
God uke til deg og nyt denne deilige tiden vi har i vente.
Mandag:
Kyllingfilet med pasta og ertepesto:(klikk på bildet så kommer du til oppskriften)
Kylling og pasta går som regel ned på høykant hos både store og små. Men i stedet for den tradisjonelle sausen har jeg laget deilig ertepesto som harmonerer perfekt til.
Handleliste:
6 kyllingfileter
1 pk. pasta
1 potte basilikum
1 pk frosne grønne erter
50 g valnøtter
50 g parmesan
1 hvitløk
Tirsdag:
Laksefilet på en seng av risotto. :(klikk på bildet så kommer du til oppskriften)
Risotto smaker veldig godt og er gøy å lage. Den smørstekte soppen tilfører fantastisk smak til perfekt stekt laks. Crème Fraîche gir risottoen det lille ekstra. Har du lyst til å bytte ut Crème Fraîche med kesam eller Crème Fraîche lett, så gjør gjerne det. Godt blir det uansett.
Handleliste:
1pk risottoris
2 sjalottløk
50 g sopp
50 g parmesan
1 ss smør
1 persille
1 oregano
1 timian
1 Crème Fraîche
600 g laks,
1 rød chili
1 sitron
Onsdag
Potetsuppe med bacon::(klikk på bildet så kommer du til oppskriften)
Dette er en varm, smakfull og ikke minst veldig mettende suppe. Har du lyst på en litt sterkere smak så bytter du ut den vanlige pepperen med kajennepepper. Har du heller ikke lyst å toppe den med bacon, smaker den like godt for det. Topp heller med asparges, sukkererter eller bare urter om du vil.
Handleliste:
1 løk
1 hvitløk
1 purre
400 g poteter
100 g bacon
1 timian
Torsdag:
Sei i sitronsaus::(klikk på bildet så kommer du til oppskriften)
Sei har litt kraftigere smak enn torsk, så synes du seien er for kraftig, kan du selvfølgelig bytte den ut med torsk eller annen hvit fisk. Retten kan lages i ovn eller i stekepanne på platen. Jeg bruker kyllingkraft i stedet for fiskekraft, og det faller alltid i smak, for da slipper jeg den litt stramme fiskesmaken, men det er helt opp til deg. I hvert fall liker vi det, så du kan jo gjøre som meg om du vil.
Handleliste:
600 g seifilet, uten skinn og ben
1 pose wokgrønnsaker, valgfri blanding
1 kremfløte
1 sitron
Fredag:
Kyllinglasagne med et lokk av brie.:(klikk på bildet så kommer du til oppskriften)
Har du lyst til å lage en litt annerledes lasagne er denne verdt et forsøk. Deilig og virkelig smaksrik og gjør seg godt til både hverdags og fest. Du kan fint lage denne ferdig i form dagen før. Da blir det bare å steke den noen minutter, lage en god salat og servere litt godt brød ved siden av
Handleliste:
3–4 kyllingfileter
8 – 10 plater lasagne
1 pk spinat
1 løk
1 hvitløk
1 boks hakkede tomater
1 l melk
1 stort briestykke
Lørdag:
Saltimbocca med parmesan og tomatsalat:(klikk på bildet så kommer du til oppskriften)
Handleliste:
600 g flatbiff av kalv eller okse i tynne skiver
8 skiver spekeskinke
1 basilikum
12 poteter
1 bit parmesan
200 g spinat
4 tomater
1 gl pesto, hjemmelaget eller kjøpt
Søndag:
Lammeboller med potetmos og tomatsaus:(klikk på bildet så kommer du til oppskriften)
Det finnes lammekjøtt i butikkene, så hvorfor ikke lage en nydelig rett som hele familien liker. Men skulle du ikke få tak i lammekjøttdeig, kan du bytte ut lammekjøttet med kjøttdeig eller karbonadedeig fra storfe. Jeg er sikker på at kjøttboller med hjemmelaget mandelpotetpurre og deilig tomatsaus er en passe rett og lage til søndagsmiddag.
Handleliste:
500 g malt lammekjøtt eller karbondedeig
1 egg
1 fløte
1 hvitløk
1 rødløk
1 gl fetaost
1 sjalottløk
1 boks hermetiske tomater i biter
10 mandelpotet
1/4 kg smør
1 brett sukkererter
(Foto: http://www.kimholthe.no/)