Kneippbrød er oppkalt etter en tysk lege, Sebastian Kneipp, og er et grovt brød bakt . Kneippbrød er grovt brød som hele familien vil like. Smakfullt og deilig og helt klart godt å ha til lunsj og matpakken.
3 STK
1 1/2 l vann
50 g gjær
4 ss rapsolje
500 g grov hvete
50 g hvetekli (kruska)
300 g grov rug
900 g hvetemel
2 ts salt
4 ss rapsolje
500 g grov hvete
50 g hvetekli (kruska)
300 g grov rug
900 g hvetemel
2 ts salt
Varm væsken til 37 grader og rør ut gjæren og tilsett oljen.
Bland inn melet og elt deigen godt i en kjøkkenmaskin.
La den heve til dobbel størrelse. Del deigen i tre og form til tre glatte brød og la dem etterheve i godt smurte former.
Stekes i ovnen på nedereste rille ved 200 grader i 45 – 50 minutter. Avkjøles på rist.
Bland inn melet og elt deigen godt i en kjøkkenmaskin.
La den heve til dobbel størrelse. Del deigen i tre og form til tre glatte brød og la dem etterheve i godt smurte former.
Stekes i ovnen på nedereste rille ved 200 grader i 45 – 50 minutter. Avkjøles på rist.
(Foto:http://www.kimholthe.no)