Brownies er antatt å være en amerikansk opprinnelse og navnet kommer fra kakens farge. Den tidligste publiserte oppskriften sies å ha vært i Boston Daily Globe i 1905. Noen hevder de kan ha sin opprinnelse da en baker utilsiktet utelot bakepulveret i røra, noe som resulterte i en kake som ikke stiger, men likevel smakte fantastisk. Brownies ble ikke allment populær før på 1920-tallet, da sjokolade ble mer tilgjengelig for folk flest. De tidligste oppskriftene inneholdt smør, egg, sukker, mel, smeltet sjokolade og nøtter i varierende mengder, noe som betyr at oppskriftene har ikke forandret seg mye de siste hundre år.
12 stk.
6 egg
400 g sukker
4 ss smør
4 ss hvetemel
2 ss kakao
200 g mørk sjokolade
4 ss Crème fraiche
TOPPING:
150 g hvit sjokolade
150 g macadam nøtter
Smelt mørksjokolade og smør i en kjele.
Pisk egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
Tilsett mel og kakaopulver.
Bland inn creme fraiche og rør så inn smeltet sjokolade/smør
Hell røra over i en liten langpanne, 20x 30 cm, med bakepapir i bunn.
Grovhakk hvit sjokolade og macadamnøtter og strø det på toppen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 170 grader i ca. 30 minutter, den skal være bløt i midten.
Avkjøles før den skjæres i firkanter.
( Foto: http://www.kimholthe.no)