Uke-meny-21-16
Alle innlegg Menyer Oppskrifter

Ukemeny 21 – 2016

0 Flares 0 Flares ×

Nå går vi inn i de siste ukene før det braker løs med sommer og sommerferie. Nå ser det ut som finværet og sommeren tar en tur innom i hele landet også, så ukens meny bærer nok litt preg av lettvinte og smakfulle middager som også kan tilberedes ute.  Jeg håper du finner deg noen favoritter i denne uken meny.  Alle rettene har med handleliste, slik at det gjør handlingen enklere for deg. Jeg har også laget en huskeliste,  slik at du sjekker kjøkkenskapet om du har det du trenger av basisvarer.

En riktig god uke til deg og dine, og så er det viktig å nyte dagene, lyset og den vakre årstiden vi er inne i.

(Klikk på bildene så får du oppskriftene på rettene)

MANDAG:
Thaisuppe med kylling.

kylling-suppe-thai
Handleliste:
1 rød chili
1 bit ingefær, ca 2 – 3 cm
2 sjalottløk
2 gl carrypasta, det er oftes et lite glass i hylla der du finner nudler og annen utenlansk mat.
1 boks kokosmelk, vanlig eller lett
1 lime,
1 stangselleri
1 bunt vårløk
2 gulrøtter
600 g kyllingfilet

Sjekk i kjøkkenskapet :
middagsris evt. nudler
kyllingbuljong
soyasaus
sukker
olje

TIRSDAG:

Laks i form med sitron og creme fraiche

laks-i-form

Handleliste:
600 – 800 g skinnfri laksefilet
1 sitron
1 boks crème fraîche orginal, 35 %
persille, flat

Sjekk i kjøkkenskapet:
kajennepepper
poteter
salt og pepper

ONSDAG:
Kjøttdeiggryte med bønner:

hot-kylling-gryte-bonner

Handleliste:
400 g kjøttdeig eller kyllingkjøttdeig
2 løk
1 hvitløk
2 gulrøtter
1 rød chili
1 boks knuste tomater
1 pk laurbærblader
1 boks røde bønner
1 boks store hvite bønner
2 terninger kyllingbuljong
1 boks rømme eller yoghurt naturell
1 liten apans
1 glass salsa
Sjekk kjøkkenskapet:
Buljong
Salt og pepper
Olje

TORSDAG:
Fiskeboller med carrysaus og bacon

fiske-boller-karrisaus

Handleliste:
3 gulrøtter
1 liten sellerirot
1 liten kålrot
1 løk
1 boks fiskeboller i kraft
1 pk. bacon
1 sjalottløk
1 karripulver
1/2 l melk

Sjekk i kjøkkenskapet:
poteter
olje
smør

FREDAG:
Taco med vri.
biff-spyd-taco

Handleliste:
600 g ytrefilet av storfe
1 hvitløk
2 cm frisk ingefær
2 lime
3 avokado
1 rød chili
1 liten potte frisk koriander
8 røde småtomater
8 tortillalefser
Sjekk i kjøkkenskapet:
grillspyd i tre
Olje


LØRDAG

Sommerkoteletter med syrlig eplesaus og potetmos:

rokte-koteletter

Handleliste:
4–6 sommerkoteletter
1 l eplejuice
2 epler
1 beger crème fraîche, du kan bruke lett
8–12 poteter, avhengig av størrelsen
1/2 l helmelk
1 boks fløte
1 smør
gressløk
2 gulrøtter
1 brokkoli
Sjekk i kjøkkenskapet:
Salt og pepper
olje


SØNDAG:
Biff med spekeskinke og ovnsbakte poteter og tomater

biff-spekeskinke

Handleliste:
4 biffer av indrefilet
8 skiver spekeskinke
10 poteter
1 klase cherrytomater
1 boks rips

Sjekk i kjøkkenskapet:
Olje
Salt og pepper
tørket oregano

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×