Nå er det ikke mange dagene igjen til 17.mai og det er kanskje på tide å kjøpe inn det du skulle trenge av ingredienser til å bake den kaken du har lyst til ettersom butikkene er stengt i morgen og mandag.
12 stk.
5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
Fyll:
1 dl eplejuice
ca.1 liter kremfløte
1 gl bringebærsyltetøy
2 – 3 kurver bringebær
ca.1 dl blåbær
blomster
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren over i en godt smurt form, ca. 24 cm.
Stek på nederste rille ved 160 grader i ca. 45 minutter, eller til sukkerbrødet har fått en gylden farge. Pass på å ikke åpne døren før du er sikker på at kaken har satt seg.
Avkjøl kaken i formen.
Del sukkerbrødet i tre lag og dynk dem godt med eplejuice.
Stivpisk kremfløte og bland inn bringebærsyltetøy i ¾ av kremen. Bland inn noen friske bær, men pass på at du har nok bær igjen til pynt.
Legg et lag med sukkerbrød og bre så over bringbærkremen.
Gjenta med sukkerbrød, bringebærkrem og så videre.
Stryk kremfløte på sidene av kaken. Ha resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt flettemøster rundt kanten. Stryk et tynt lag med krem på toppen og pynt med bær i mønster.
Sprøyt ”knopper” på toppen og mellom pynten og pynt gjerne med noen blomster om du har.
Tips!
Blomstene kan gjerne være kunstige. Bruker du friske blomster, må du pass på at de ikke er giftige.