Denne kaken inneholder både koksmelk og kokos, så det kan ikke bli annet enn veldig godt dette her. Super saftig kake som holder seg fantastisk lenge selv i kjøleskapet. Men du må gjerne fryse den ned, om du ønsker det.
12 stk.
250 g smør
500 g sukker
7 ½ dl hvetemel
4 egg
2 ½ dl kokosmelk
1 ss bakepulver
PASJONSFRUKTKREM:
4 dl pasjonsfrukt juice, eller bruk appelsinjuice eller annen juice om du ikke får tak i pasjonsfrukt.
5 egg
150 g sukker
150 g smør
1 ss maizena mel
2 pl. gelatin
PYNT:
½ pose kokos
kandiserte roser
Pisk smør og sukker lyst og lett med en miksmaster.
Pisk inn egg, ett og ett om gangen og bland inn halvparten av hvetemelet.
Tilsett kokosmelk og rør rundt.
Bland inn resten av melet og bakepulveret.
Hell røra over i en kakering eller en liten rundform, 20 cm, med bakepapir i bunnen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 170 grader i ca. 40 minutter.
Avkjøl kaken til romtemperert og del kaken i 4 tynne lag.
Pisk sammen egg, sukker og maizena i en bolle.
Hell pasjonsjuice i en kjele og kok opp.
Tilsett eggeblandingen, kok opp under kraftig pisking i ca. 1 min. Bland inn biter av smør og pisk godt til smøret har smeltet.
Bløtlegg gelantinplatene i kaldt vann noen min. Klem ut vannet og tilsett litt kokende vann.
Tilsett gelantinen og bland det sammen og avkjøl kremen til romtemperatur.
Bruk en ringform og legg først et kakelag i bunnen, legg så på ett lag med pasjonskrem, gjenta dette. Smør på ett lag med kremen på topp og rundt kaken.
Ta halvparten av kokosen og rist den gyllen i en stekepanne.
Bland så resten av kokosen sammen med det stekte.
Klapp på et lag av kokos rundt kanten av kaken.
Pynt med tørkede kandiserte roser på toppen. Du kan lage de selv om du har lyst.
Får du ikke tak i tørkede roser kan du benytte ekte roser eller annen kakepynt.