Hvit sjokolade i ostekake er bare vanvittig godt. Og med ett stort og deilig stykke på tallerken blir dette en riktig festdag.
12 STK
300 g Oreo kjeks
50 g smør
FYLL:
800 g kremost naturell
200 g sukker
6 egg
500 g hvit sjokolade
1 dl fløte
6 egg
500 g hvit sjokolade
1 dl fløte
GLASUR:
100 g mørk sjokolade
100 g mørk sjokolade
1 ss smør
1 dl fløte
Knus kjeks i en foodprosessor til pulver og bland inn smeltet smør.
Bruk en kakering eller en rund form, ca. 20 cm og trykk kjeksen ut i bunnen.
Sett formen i fryseren i ca.15 minutter.
Bland sammen sukker og ost til en glatt røre.
Pisk inn eggene, men pisk ikke for mye.
Brekk opp sjokoladen og tilsett fløte i en bolle og sett det over vannbad slik at det smelter. Pisk det glatt og bland det inn ostekremen.
Hell det over bunnen i kakeformen eller ringformen, ca 20 cm
Stekes i ovnen på midterste rille 130 grader i 20 minutter, 30 minutter på 120 grader og 90 minutter på 100 grader. Slå av ovn og la kaken stå med døren åpen til den blir romtemperert. Avkjøles minst 4 t.
Grovhakk mørksjokolade og del smøret i biter og legg det i en bolle.
Kok opp fløte og hel over sjokoladeblandingen.
La det stå ca. 2 minutter og bland det sammen til en glatt glasur
Hell glasuren over den avkjølte ostekaken, sett kaldt noen timer før kakeringen tas av og settes på ett fat. Pynt med hvit sjokolade og gull som på bilde. Eller bruk annen kakepynt.
Tips til flere kaker får du her:
Fruktterte
Yoghurtvaniljelangpanne
Trønderrose: