Oppskriften på denne deilige ostekaken har jeg fått av Kjersti, redaktør av Norsk Ukeblad. Kaken er bare utrolig deilig og kremete. Smelter rett og slett på tungen.
Kaken har en nydelig rømmetopping som gir denne kaken det eksklusive uttrykket.
Ostekaken må få seg en tur innom stekeovnen før den stekes. Server den sammen med masse deilige jordbær og lag gjerne en jordbærsaus og server den ved siden av.
10-12 STK
17 havrekjeks
3 ss sukker
70 g smør
½ ts kanel
FYLL:
4 egg
2 ½ dl sukker
2 ts vaniljesukker
600 g kremost, naturell
2 – 3 ss sitronsaft
TOPPING:
5 dl rømme
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker
Knus kjeksene og bland ingrediensene godt sammen i en bolle.
Fordel blandingen i en bakepapirkledd rund form, ca. 24 cm.
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Bland i fløteosten og vaniljesukker, og pisk alt dette godt sammen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 120 grader i ca. 20 minutter.
Ta ut formen og skru opp ovnen til 230 grader.
Bland rømme, sukker og vaniljesukker godt med gaffel. Hell toppingen over kaken, og sett den inn i ovnen, men kun 6 minutter.
Sett kaken kjølig i minst 12 timer.
Kaken kan serveres som den er, eller pynt med friske jordbær og en deilig jordbærsaus.