En saftig formkake med deilig smak av krydder smaker like godt til en kopp te som i matpakken på tur.
Krydderkaker kan brukes til mye du kanskje ikke hadde trodd de kunne brukes til. Du trenger ikke å ha på melisglasur, men server den da i tynne skiver som den er, eller med smør og brunost. Du kan også skjære tynne skiver av kaken og servere den sammen med kraftige oster.
CA.15. STK.
300 g smør
3 dl brunt sukker
4 egg
5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
1/4 ts malt nellik
1/4 ts allehånde
1/2 ts kardemomme
PYNT:
2 dl melis
1 eggehvite
1-2 ss sitronsaft
seigmenn
Rør sukker og smør hvitt og luftig. Ha i ett og ett egg om gangen og rør godt mellom hvert egg. Tilsett resten av ingrediensene og rør deigen godt sammen. Fordel røren i en smurt brødform, ca.2 l evt to stykker. Stekes i ovnen på nederste rille ved 180 grader i ca. 50 minutter.
Bland sammen melis, sitronsaft og eggehvite til glasur og bre det over kaken. Pynt kaken med kakestrøssel og seigmenn på toppen.