Dette er oppskriften fra sjømannskirken i København. Dette er virkelig en nydelig oppskrift som virkelig vil anbefale deg å prøve, om du ikke allerede har gjort det.
Her er det både natron, kulturmelk, vann og bakepulver som gjør dem både saftige, luftige og sprø. Har du lyst til å lage en vaffelkake som det jeg har gjort her, så pisk litt krem og legg på krem og masse ferske bær og legg vaflene opp på hverandre i stabel. Da får du en nydelig vaffelkake. Nydelig smaker det! Du må gjerne bytte ut hvetemelet med glutenfritt mel om du ønsker det. Det blir veldig godt det også.
CA. 8 PLATER
2 egg
1 dl sukker
2 dl skummet kulturmelk
1 1/2 dl melk
1 dl vann
350 g hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 ts vaniljesukker
1/2 ts kardemomme
125 g smeltet smør
TILBEHØR:
3 dl kremfløte
Friske bær
Ha egg i en bolle og tilsett sukker og rør det godt sammen. Tilsett resten av ingrediensene. Bruk en visp eller en miksmaster og bland det sammen. La røra stå minst 20 minutter, gjerne 1 time i kjøleskap, da får røra tid til å svelle og stivelsen i melet vil trekke til seg væske og gjøre røra fyldigere og lettere å steke. Pisk fløten stiv og sett den kjølig til du skal bruke den.CLegg krem og bær mellom lagene og topp med masse deilige bær på toppen.