Før i tida var man helt avhengig av å bruke råvarene når de var på topp. Det trenger en ikke i dag, da de aller fleste råvarer er å finne året rundt. Nå er rabarbraen på topp, så hvorfor ikke lage denne deilige paien som dessert eller som kake til kaffen. Det er kanskje en fordel å bruke de tynne stilkene. De inneholder mindre oksalsyre og malonsyre enn de tykke. Fargevariasjonene på stilken vil vise syreinnholdet i grønnsaken, da de grønnere stilkene har et høyere syreinnhold enn de røde.
Kaken er utrolig enkel å lage, og kan fylles med andre bær om du ønsker det. Så mens kaken stekes setter du på kaffen og ber naboen til en hyggelig ettermiddag.
6 PORSJONER
1 beger jordbær
4 stilker rabarbra + 3–4 ss sukker
evt 1 lite glass rabrabrasyltetøy
2 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
SMULDRELOKK:
2 dl hvetemel
2 ss sukker
100 g smør
Rens jordbær og rabarbra og kutt dem i terninger.
Fordel dem i en ildfast form på ca 25 x 17 cm.
Dryss over sukker, kanel og ingefær.
Smuldre sammen mel, sukker og smør til det er en grynet masse. Legg på massen som et lokk over jordbær og rabarbra.
Stek den i ovnen på nederste rille ved 200 grader til lokket er gyllent i 25–30 minutter.
Serveres lun med pisket krem, vaniljekesam, sorbet eller vaniljeis ved siden av.
(Foto: http://www.kimholthe.no/)