Marmorkake er en klassiker som aldri går av moten og som både store og små elsker! Her har jeg laget den i en langpanne og delt den opp i biter. Deilig rett og slett og veldig enkel.
20 – 24 stk.
300 g smør
5 dl sukker
6 egg
3 dl lettmelk
8 dl hvetemel
2 ts bakepulver
3 ss kakao
3 ss vaniljesukker
ca. 4 ss melk
Rør romtemperert smør og sukker lyst og porøst.
Tilsett eggene, ett om gangen. Rør godt mellom hvert egg.
Bland inn hvetemel og bakepulver og hell i lettmelken vekselvis med det tørre. Røren skal være godt blandet, men ikke seig.
Ta av en tredjedel av røren og bland inn kakao, vaniljesukker, sukker og melk. Kakaorøren skal ha samme konsistens som den lyse røren.
Ta halvparten av den lyse røren i en smurt og strødd liten langpanne, ca. 30×40 cm, og glatt røren utover. Legg så i kakaorøren og til slutt resten av den lyse røren.
Trekk en gaffel eller skje igjennom alle tre lagene, fra den ene kortsiden av formen til den andre. På den måten får kaken et marmorert utseende.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 175 grader i 30–40 minutter.
Avkjøl på rist.