Det finnes knapt en bedre fisk enn kveite. Og når du pakker den inn i parmaskinke blir dette en festrett du sent vil glemme! Passer perfekt å servere en helgedag eller når du virkelig har noe annet å feire.
4 porsjoner
2 skiver kveite
litt olje
flaksalt
4 skiver spekeskinke, gjerne Parma, Serano eller en norsk lagret skinke
salt og pepper
Tilbehør:
8 poteter
2 ss smør
salt og pepper
1 pk. asparges
Rødvinsaus:
1 margbein
1 fl rødvin
1 gulrot
1 sjalottløk
1 ss sukker
50 g smør
Start med sausen, det er den som tar tid. Grill margbeinet i ca 10 minutter i ovnen.
Ha det i en kjele med hakket løk og gulrot. Ha i all vinen.
Kok inn til det er 1,5 dl. Sil av.
Gjør dette rett før servering: Smelt sukkeret i pannen til det er gyllent. Ha i vinen. Rør kraftig og lenge til sukkeret løser seg opp.
La sausen kjølne litt av før du pisker inn smør.
Rens kveitestykkene fri for skinn og bein slik at du har 4 fine fiskestykker.
Legg dem i en ildfast form og ha over litt olje og litt flaksalt. Sett i et steketermometer.
Bakes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 15 minutter, eller til steketermometeret viser 46 grader. Følg med på termometeret. Det er viktig slik at fisken ikke blir tørr.
Ta fisken ut av formen og surr forsiktig rundt en skive parmaskinke. Sett deretter inn fisken ca 2 minutter. Ta ut fisken og la den få lov til å hvile noen minutter før den legges på tallerken.
Vask poteter og skjær dem i tynne skiver.
Varm en stekepanne og ha i smør og potetskivene.
Strø på salt og pepper og stek skivene møre.
Tilsett asparges og la de bli møre sammen med potetene de siste minuttene.
Legg skiver med poteter på en tallerken og legg på fisken. Pynt med asparges og timian på toppen.
Hell over litt saus og server.