Dette er en pai som du fint kan servere alene eller som tilbehør til spekemat og en frisk salat. Både fennikelen og chevren setter en nydelig smak på denne paien. Denne paien med litt annerledes smak har du sikkert ikke fått servert så mange andre steder, men jeg er sikker på at den vil falle i smak hos både deg og de som får den servert..
6 porsjoner
3½ dl hvetemel
60 g smør
½ beger kesam
½ ts salt
2 ss vann
Fyll:
700 g fennikel
2 båter hvitløk
100 g soltørkede tomater
1 ss smør
1 ts salt
½ ts pepper
1 dl frisk basilikum
1 chevre
4 egg
2 dl fløte evt. melk om du ønsker
1 dl crème fraîche
Ha mel og smør i en foodprocessor og la den gå til smøret er smuldret. Tilsett kesam, salt og vann og arbeid deigen raskt sammen.
Kjevle deigen ut eller trykk den ut i rund form ca. 24 cm og la deigen hvile kaldt ca.30 minutter
Forstek paiskallet på midterste rille ved 200 grader, i ca.10 minutter.
Skjær fennikel i biter, kok den mør i lettsaltet vann ca.10 minutter.
Finhakk hvitløk og grovhakk soltørkede tomater.
Fres hvitløk og tilsett fennikel og tomater i litt olje.
Smak til med salt, pepper og basilikum.
Legg grønnsakene og biter av chevren i paiskallet.
Visp sammen egg, fløte og creme fraiche.
Hell dette over.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 grader i ca 40 minutter, eller til blandingen har satt seg og er stiv.
La paien stå litt før den serveres.
Server paien pyntet med basilikumblader og med en grønn salat og spekeskinke ved siden av.