Glad i focaccia, spekeskinke og en grønnsalat? Lag denne deilige focacciaen, finn fram litt god skinke og en parmesan, og server det i morgen sammen med et godt glass vin. Da trenger du egentlig ikke så mye mer etter en lang uke…Det er også nydelig å dyppe det i en god olivenolje og litt balsamicoeddik også… Men brødet passer til det meste og egner seg godt å servere til supper og gryter også.
4 porsjoner
50 g gjær
2 dl vann
3 dl kesam, mager
1 ss sukker
2 ts salt
½ dl olivenolje
6 dl hvetemel
6 dl fint hvetemel, 000,pizzamel
1 liten rødløk
100 g soltørkede tomater
100 g sorte oliven
100 g ost, fetaost eller parmesan
1 ts flaksalt
hele sorte oliven
Løs opp gjæren i lunkent vann og tilsett kesam, sukker, salt, olje og mel.
Elt deigen godt sammen. Den skal være løs.
Sett deigen til heving til dobbel størrelse.
Smør en liten langpanne, 30 x 40 cm, med olje eller bruk bakepapir. Hell deigen utover og trykk den jevnt utover.
Hakk løk, tomater og oliven i små biter og bland i ost.
Fordel fyllet over deigen og trykk det ned i deigen med fingrene. Legg på hele oliven og strø over litt flaksalt. La det heve i ca. 30 minutter.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 225 grader i ca. 25 minutter. Avkjøl og del i biter.
Server brødet sammen med spekeskinke og en tomatsalat ved siden.