Her får du oppskrift på både deilige sjokoladekjeks og biscotti med hvit og mørk sjokolade. Disse er Enkle å lage og gode på smak , et tygg og du er virkelig hekta. I tillegg er de fine å ha liggende i en boks eller to i tilfelle svigermor eller noen andre stikker innom på en kaffekopp.
Biscotti
40 stk.
150 g smør
300 g sukker
revet skall av 1 appelsin
3 egg
1 blokk(200g) hvit sjokolade
½ blokk (100 g) mørk sjokolade 55%
ca. 6 dl hvetemel
3 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
Rør smør og sukker hvitt.
Bland inn revet appelsinskall, egg, grovhakket hvit og mørk sjokolade, vaniljesukker, bakepulver og hvetemel. Tilsett litt mer hvetemel om deigen er veldig klissete.
Del deigen i fire og rull hver del til en pølse som er like lang som stekebrettet. Legg rullene på bakepapir og trykk dem litt flate med hånden.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 220 grader i ca.15 minutter.
Skjær pølsene i smale skiver på skrå, legg dem tilbake på stekebrettet og stek videre i ca.10 min. til.
Avkjøl kakene på rist, og oppbevar dem i lukket boks.
Sjokoladekjeks
20 stk.
100 g smør
125 g brunt sukker, kan bruke hvitt sukker
125 g sukker
2 egg
1 ts vaniljesukker
150 g finmalt havregryn eller havremel
2 ss hvetemel
1½ ts natron
200 g sjokolade, gjerne blandet mørk og lys
Rør smør og sukker hvitt, og bland inn eggene ett og ett.
Bland inn de tørre ingrediensene og tilsett de hakkede sjokoladebitene.
Bruk en isskje eller en stor spiseskje til å forme jevnstore boller.
Sett bollene med god avstand på bakepapiret.
Kjeksene vil flyte ut under steking.
Stek i ovnen på midterste rille ved 180 grader i 10–12 min.
Avkjøl noen minutter på brettet og flytt dem over på rist.
Oppbevar kjeksene mørkt og tørt.