Mozartkuler kan du kjøpe ferdig, men du lager dem aller best selv. Og med gode ingredienser er dette fantastisk konfekt som går ned på høykant. Lag så mange at du kan kose deg gjennom hele romjulen.. Orker du ikke å lage marsipanen din selv kan du kjøpe den ferdig. Da er Odense ekte marsipan et godt alternativ. Disse konfektene kan du lage når som helst og ha dem liggende. Temperer du sjokoladen riktig blir den heller ikke matt, men holder seg blank og fin.
15 stk
Ekte marsipan
500 g mandler
500 g melis
1 ts tragant (kjøpes på apoteket)
1 ss eggehvite
–
200 g ekte marsipan,
50 g bløt nougat
100 g mørk sjokolade, 55 % eller 70 %
Skåld mandlene og tørk dem godt – gjerne på lav varme i ovnen ca. 1 time.
Mal mandlene én eller to ganger i kvern eller hurtigmikser. Mal dem igjen med melis. Bland inn tragant (et vegetabilsk fortykningsmiddel som gjør marsipanen lettere å forme), eggehvite og arbeid marsipanen sammen til den er glatt og henger godt sammen.
Pakk marsipanen i plast og la den hvile i minst et par timer.
Ta av plasten på marsipanen og skjær av en skive marsipan, ca.1 cm tykk.
Legg på et lite stykke nougat og rull det sammen til en kule.
Smelt sjokolade i vannbad og dypp så kulen i den smeltede sjokoladen.
Sett kulene på et bakepapir til sjokoladen stivner.
Ønsker du kan du strø på litt perlesukker på toppen.