Dette er ikke bare barnas favoritt, men også voksne elsker denne kaken. Enkel å lage og holder til mange og holder seg lenge fersk og saftig selv om den ligger i kjøkkenskapet. Kaken må gjerne fryses om du ikke skal servere den med en gang.
12 –14 stk.
300 g smør
500 g sukker
4 egg
450 g hvetemel
4 ss kakaopulver
3 ts bakepulver
3 dl melk
Glasur:
400 g melis
100 g smør
3 ss sterk kaffe
1 ts vaniljesukker
1–2 ss kakaopulver
Rør smør og sukker til lys og luftig smørkrem, gjerne i mikser.
Tilsett eggene, ett av gangen, rør godt mellom hver gang.
Bland mel, kakao, bakepulver og vaniljesukker sammen i en skål. Sikt i melblandingen og vend det forsiktig i sukker –og smørblandingen, skiftevis med melken.
Fordel deigen i en bakepapirkledd eller smurt langpanne, ca. 30×40 cm.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 175 grader i ca. 45 minutter.
Rør mykt smør med halvparten av melisen med en miksmaster. Tilsett så resten av melisen vaniljesukkeret og kakaoen.
Bre sjokoladekremen over toppen, pynt med noen sølvkuler og skjær så ruten i biter.