I dag som det er kvinnedagen er det viktig å unne seg en dessert etter middag. Denne desserten blir også kalt Dronning Mauds pudding eller Haugesunddessert. Det fortelles at den første gang ble laget til dronning Mauds og kong Haakons besøk i Haugesund under signingsferden i 1906. Kos deg og nyt denne deilige og smakfulle desserten.
4–6 porsjoner
125 g kokesjokolade
5 pl. gelatin
¼ dl kokende vann
5 egg
5 ss sukker
5 dl kremfløte
Riv sjokoladen på ett rivgjern.
Legg gelatinen i bløt i iskaldt vann i ca. 5 minutter.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Visp kremfløten til luftig krem og bland forsiktig med eggedosisen.
Klem av vannet fra gelatinen og smelt gelatinplatene i kokende vann. Hell gelatinen i en tynn stråle i kremblandingen under omrøring. Rør godt for å unngå at gelatinen klumper seg.
Legg fromasj og sjokolade lagvis i en glassbolle eller porsjonsglass.
Sett kaldt i minst 2 timer eller natten over. Desserten kan gjerne lages et døgn i forveien.