Nå som sitronene er på sitt beste er det lurt å utnytte seg av disse syrlige fruktene. Skal du bruke skallet på sitronene er det beste å benytte seg av økologiske sitroner som ikke er sprøyet med plantevernmidler. Får du ikke tak i økologiske sitroner kan du bruke vanlige sitroner, men da må du skrubbe og vaske dem grundig før de brukes i røra. Denne sitronkaken er søt og syrlig på samme tid fordi den er fylt med deilig sitronglasur.
15 stk.
6 egg
4 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 ts salt
3 sitroner, skall
300 g smør
6 dl hvetemel
2 ts bakepulver
Glasur:
3 dl melis
Saft fra 4 sitroner
Pynt:
3 – 4 dl melis
1 – 2 eggehviter
litt sitronsaft
sitronskall
mynteblader
Pisk egg, sukker, vaniljesukker og salt til luftig eggedosis.
Riv skallet av sitronen. Press sitronsaft til melisglasuren
Tilsett sitronskall, smeltet smør og mel som er blandet med bakepulver. Bland alt godt sammen.
Hell røren i en liten langpanneform, 30x 40 cm og stek den i ovnen på nederste rille ved 175 grader i ca. 40 minutter.
Kjenn med en kakenål om kaken er ferdig stekt.
Legg kaken på bakepapir. Rør sammen melis og sitronsaft.
Lag noen hull i kaken med en kakenål eller strikkepinne.
Fordel sitronblandingen over kaken og la den trekke godt inn i kaken.
Rør sammen melis, eggehviter og sitronsaft til tykk glasur og pynt med revet skall og mynteblader på toppen.