Deilige boller med sukker og kanel, smaker fantastisk godt ute i snøværet og gjerne med en kaffekopp ved siden av. Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang.
Ca.12 stk.
4 dl melk
1 egg
50 g gjær
1 ½ dl sukker
½ ts bakepulver
1 ts kardemomme
½ ts salt
Ca.11 dl hvetemel
100 g smør
Fyll:
3 ss smør
2 ss sukker
1 ts kanel
Pynt:
1 egg
perlesukker
Ha melk i en kjele og varm til ca. 37 grader.
Rør gjæren ut i litt av melkeblandingen og ha alt over i en bakebolle.
Tilsett lett sammenpisket egg, sukker, kardemomme, salt og mesteparten av melet. Elt sammen til en smidig deig, tilsett eventuelt resten av melet. Elt deigen i ca. 15 minutter. Tilsett romtemperert smør i biter og elt deigen til smøret er eltet godt inn i deigen.
Dekk bakebollen med plast og sett til heving på et lunt sted i ca. 30 minutter, gjerne lenger.
Ha den hevede deigen på bakebordet, elt sammen og trill ut til en lang pølse, ca. 1 m. Klem eller kjevle den ut til bredden er ca. 15 cm.
Smør på romtemperert smør, kanel og sukker.
Rull sammen og del opp i skiver. Legg skivene i muffinsformer.
Dekk til og la dem etterheve ca. 30 minutter.
Pensle med egg og dryss over perlesukker.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 grader i 20-30 minutter. Avkjøl på rist.
Pynt gjerne med melisglasur like før servering.