Husmannskost er et vidt begrep som dekker all tradisjonell norsk kost. Brennende kjærlighet har sitt opphav fra Danmark, men som også fant veien til oss nordmenn og gir meg gode minner fra oppveksten. Veldig enkel og utrolig god når tiden er litt knapp!
4 porsjoner
8–12 poteter
ca 2 dl lettmelk
50 g smør
1 ts salt
1 krm pepper
2 pk. bacon
2 røkte pølser
1 løk
1 ss gressløk
Vask, skrell og del poteter i terninger.
Kok dem godt møre i vann, ca. 15 min.
Hell av vannet og damp potetene godt.
Mot potetene, tilsett melken og smøret og bland det godt.
Smak til med salt og pepper.
Del bacon og brun det i pannen.
Del opp pølsene i biter og tilsett løken i ringer.
La alt surre i pannen til løken er blank.
Anrett potetmosen på et fat eller tallerken og dryss over bacon- og pølseblandingen sammen med gressløk.
Server gjerne en salat og ferskt brød ved siden av.