Det skal være gøy å bake, og deilige hvitløksbaguetter er intet unntak. Disse deilige baguettene har en deilig smak og passer godt til salater, grillmat og supper. Tenker du å servere ost i helgen, er disse ypperlige å bake og ha som tilhehør til ostefatet.
2–3 stk.
3 dl vann
25 g gjær
500 g hvetemel
1 ts salt
15 båter hvitløk
Varm 2 ½ dl av vannet til 37 grader og bland i gjæren. Tilsett hvetemel og saltet.
Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Når deigen nesten er ferdig tilsettes det siste vannet. Deigen er ferdig når den er smidig og har en blank overflate.
Dekk bakebollen med plast, og la den stå i ca. 2 t.
Ta deigen ut på bakebordet og del den i 3 like store emner. Slå deretter emnene opp til runde boller. La emnene hvile i 15 minutter.
Form emnene til lange baguetter.
La brødene etterheve i ca.1 t til de har fått dobbel størrelse.
Snitt baguettene med 3 skråstilte snitt og dytt hvitløksbåtene godt ned i snittene.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 220 grader i ca. 20 minutter til de er gyllenbrune.
Avkjøles på rist.