julens-oster-salsa
Alle innlegg Oppskrifter Safting og sylting Salater

Ostefat med nøttesalsa

0 Flares 0 Flares ×

Ost egner seg egentlig alltid å servere og det hører helt klart med noen oster på frokostbordet. Men velg ut de ostene du liker bestog server gjerne en nøttesalsa ved siden av. Det smaker utrolig godt til alle slags oster. Dette blir sikkert en litt større porsjon enn du får brukt opp, men den holder seg veldig lenge i kjøleskap i en tett boks.

(1 fat)

1 ridderost
1 edamer
1 brie
1 gressløkost
Nøttesalsa:
50 g mandler
50 g makademanøtter
50 g pistasjenøtter
50 g hasselnøtter
50 g aprikos
50 g svisker
50 g tørket fiken
6 ss flytende honning
3 ss sirup
Legg osten på et fat og la det ligge i romtemperatur før den serveres.
Pynt med fiken og eller druer på fatet.
Ha mandler, nøtter og tørket frukt i en food prosessor.
Kjør det grovt og tilsett honning og sirup.
Kjør alt sammen til det har blandet seg.
Dette blir sikkert en litt større porsjon enn du får brukt opp, men den holder seg veldig lenge i kjøleskap i en tett boks.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×