Jeg er oppvokst med seige og gode kokosmakroner og blir så skuffet når jeg får servert tørre kokosmakroner. Jeg vet ikke hva du er oppvokst med, men har du lyst å prøve mine, følger du bare oppskriften her. Da kan jeg garantere seige og gode makroner,som også holder fasong og ikke flyter utover. Oppbevar dem gjerne i fryseren, eller i en tett kakeboks i kjøleskap eller kjeller.
Ca. 35 stk.
4 eggehviter
2 dl sukker
5 dl koksmasse
Skill hvite og eggeplommene fra hverandre.
Ha eggehvitene i en kjele og visp de lett sammen.
Bland i sukkeret og koksmassen.
Sett kjelen på middels varme og rør til massen blir som en tykk grøt.
Dette kan ta 8–10 minutter.
Bruker du sterkere varme har massen lett for å sette seg i bunnen.
Dekk en plate med bakepapir og sett massen på i store topper med en teskje.
Stek makronene midt i ovnen ved 180 grader i ca.12 minutter. eller til fargen er lett gyllenbrun. De skal fortsatt være hvite når du tar dem ut av ovnen.
Avkjøl på rist og putt dem gjerne i fryseren. Men de holder seg også godt om du putter dem i tette bokser og setter dem kjølig.