Disse sandkakene smaker nydelig og oppskriften har jeg arvet etter min mor. Oppskriften inneholder en del mandler og det gir en nydelig smak på disse skjøre kakene. De kan være litt vanskelige å få ut av formen, så pass på å smøre sandkakeformene veldig godt før du trykker deigen på plass i formene . Sandkaker er også fine til dessert. Fyll dem med vispet krem tilsatt syltetøy eller vaniljekrem og pynt med multer, jordbær eller annen frukt eller bær.
Ca.30 stk
150 g smør
75 g sukker
1 egg
75 g mandler
175–200 g hvetemel
Smør og sukker piskes luftig. Egg, malte mandler og hvetemel tilsettes og knas sammen til en deig. Sett deigen kjølig i minst et døgn.
Del deigen opp i like store emner som trilles til kuler. Klemmes ut jevnt i godt smurte sandkakeformen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved180 grader i 10–15 minutter. Avkjøles litt.
Fåes ut av formen ved å slå dem i bakebordet opp ned.
Avkjøles på rist.Avkjøles på rist. Oppbevares i tett kakeboks.